Instruktörs utbildning

Kommentera
Denna helgen spenderas i Stockholm.
Resan började vid 8 tiden i morse. Hundar som skulle packas in och kläder. I helgen kommer vi nämligen att vara i Stockholm och utbilda oss till Instruktör för grönt kort som man måste ha för att kunna tävla inom draghundssporten. Incheckad på Best western hotellet där vi brukar vara med förbundet. Trevligt ställe och god mat. Resan ner har gått bra. En släde och 3 hundar åkte med från Norråker. I Norderåsen stannade vi för att plocka med ytterligare två hundar som behövde transport ner till Stockholm där nya ägare tog över. Det blev några snabba stopp. Östersund för Stadium outlet. I Sundsvall blev det granngården och någon felkörning och i Gävle blev det rastning av hundarna. Hundarna från Norderåsen hämtades upp av ny ägare vid hotellet. Matning och rastning av Hammer, Light och Vodka innan det blev mat för mig själv. Trevligt sällskap av Sussie blev det också innan det var dags för att lämna över släden till dess nya ägare Dalmateam :) 
Kort där efter kom även Hammers nya familj och plockade upp honom. Kändes jätte jobbigt att säga hej då åt denna vackra hund, men han kommer få det jätte bra hos sin nya familj som har lovat att komma upp och hälsa på. Nu väntar sängen och i morgon kör vi igång med utbildningen. Ska bli kul att träffa lite folk igen och prata en massa. Men redan känns det lätt stressande att vara i den täta bebyggelsen, ljud och människor överallt :)   
Efter utbildningen på söndag återstår ca 8 timmar i bil men också två nya tunga farväl av Light och Vodka som då kommer att lämnas till sin nya ägare. Där kommer de få det jätte bra, förmodligen bättre än de har haft de hos mig vilket känns hur bra som helst, men ändå jobbigt. En trygg och väldigt kunnig person som jag har följt i min tysthet sedan jag började med sporten, så det känns otroligt bra att de hamnar där. Men jag hinner att njuta och pyssla om de hela helgen innan det är dags att säga farväl.
Hammer njuter efter en tur i "Steken"
Från 8 hundar till 5 efter helgen. Det kommer att bli tomt i hundgårdarna. Förhoppningsvis kommer Mythra till skott och börjar löpa snart.
I led Edda och Jojo, team Zero, Mythra, Light, Hammer och i Wheel Albin och Vodka