Husky vs Hound

En kommentar
Det har snöat ut, men bara lite, Så där lagomt. För lite för att skotta men ändå för mycket när man har en barnvagn med sig överallt. Jag trodde att allt skulle vara en dans på rosor när man var hemma och var mammaledig, men kunde jag ha mer fel?..


(null)

En vardag som alla andra?!


Beslutet vi fattade om att ge Edda och Folke nya hem känns bättre och bättre. Min tid för dom hade absolut inte funnits nu med barn och sambon borta på jobb varannan vecka. 


(null)

Edda och Folke springer av sig på en längre promenad.


Men hur kommer det sig då att det finns tid till en hel flock huskies?

Ganska enkelt, huskysarna bor ute i hundgårdarna. De dagar de inte tränar så nöjer dom sig med att springa lös i rasthägnet och leka, gräva, springa och jaga boll. De äter ute, gör sina behov ute och sover ute ( eller i sina kojor). De har inte heller behovet av att träna/ springa varje dag heller och har ändå en energinivå på +-0. De har en så kallad bra av och på knapp. Dom är en bra sammansvetsad flock där alla kan vara ute i hägnet tillsammans utan att man måste vara med ( gäller dock ej vid löp, men det säger sig själv kanske). 


(null)

Lika hundar leker bäst?


Floppisarna har ingen päls och fryser enkelt, vilket gjorde att de trivdes bäst i sängen och under ett tjockt duntäcke. De kom inte riktigt överens med huskysarna i lek, då de leker på ett annorlunda sätt, tex hoppar, flaxar med alla ben och sedan älskar att sträcka ut på öppna ytor. När de var ihop så var vi tvungen att hela tiden passa på dom, vilket inte blev så avslappnat. När det kom till träning så var det otroligt bökigt att träna dom ihop, huskysarna skulle gå MD och floppisarna Sprint, vilket betyder två olika sätt att träna. Huskysarna i trav och långt och floppisarna i galopp och kortare sträckor. De har även en annan slags på och av knapp. Det är antingen 110% eller sten däckad i soffan/sängen. Så ja hellre 10-20 huskysar än 2-5 hounds 😅 Allt detta är självklart min egna uppfattning om det hela och av de hundar jag har/ har haft. 


(null)

Lösspring i rasthägnet.

Men floppisarna var 100% bättre att ha med sig på promenad, då de kunde vara lösa och springa av sig bäst de ville, eller kapa en vid fotknölarna. 

De har en otrolig energi och är väldigt tillgivna. Men för mig blev det tyvärr för mycket att kombinera allt. 

Freja lyser upp så fort hon ser hundarna och sträcker ut armarna efter dom. Alla hundarna är så otroligt försiktig runt vagnen och följer med när vi rullar varv efter varv i rasthägnet. 

(null)

Freja med vår första Siberian husky Zero.
(null)
                         Vildmannens Drag
 
1 Jessica:

skriven

Vackra hundar, hur länge har du haft dom?

Svar: Hej Jessica.
Zero den röda huskyn är min första. Han skaffade jag för lite mer än 5 år sedan. Sedan har det fyllts på.
Emzyhusky Racing